Καρδιολόγος Μαρούσι


Η εταιρεία «ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ.» παρέχει στους επισκέπτες / χρήστες του δικτυακού τόπου euroclinic.gr μια συλλογή υπηρεσιών, επιλογών, πηγών ενημέρωσης και εργαλείων επικοινωνίας. Οι υφιστάμενες και οι τυχόν νέες υπηρεσίες που συμπεριληφθούν στο euroclinic.gr υπόκεινται στους παρόντες όρους χρήσης. Στα παιδιά που οι συγγενείς καρδιοπάθειες είναι περίπου zero,4%, και οι επίκτητες δεν είναι συχνές σε αντίθεση με τους ενηλίκους, η χρήση του τρίπλεξ περιορίζεται κυρίως στον προληπτικό – προαθλητικό έλεγχο που συνιστάται να γίνεται κατά την σχολική ηλικία και στην εφηβεία.

Υπολογίστε Το Βμι Σας

Ο Χλαπουτάκης Γεώργιος είναι Ειδικός Καρδιολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Μαρούσι. Aσχολείται με την κλινική καρδιολογία και είναι πιστοποιημένος από το υπουργείο Υγείας για υπερηχογραφική εκτίμηση της καρδιακής λειτουργίας, έχοντας επιτελέσει περισσότερες από 5.000 υπερηχογραφικές μελέτες ασθενών. Το ιατρείο του είναι πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που τον καθιστούν ικανό για ενδελεχή διερεύνηση των καρδιολογικών παθήσεων. Έχει μεγάλη εμπειρία τόσο σε καρδιολογικούς ασθενείς, όσο και σε θέματα που άπτονται τον προληπτικό έλεγχο, καθώς και τον προαθλητικό έλεγχο σε αθλητές επιδόσεων. Ο ιατρός έχει σπουδάσει και ειδικευθεί στην Ελλάδα σε Νοσοκομεία αιχμής, με αποτέλεσμα να γνωρίζει καλά τις ανάγκες υγείας του ελληνικού πληθυσμού, αλλά και να είναι ικανός να ανταποκρίνεται σε επείγοντα περιστατικά.

Στο ηχοκαρδιογράφημα, κύματα υπερήχων εκπέμπονται και επιστρέφουν από τις εσωτερικές δομές. Τα ηχητικά κύματα στέλνονται στο σώμα από μια ειδική συσκευή που ονομάζεται μορφοτροπέας. Tο υπερηχοκαρδιογράφημα δύο διαστάσεων ξεκαθαρίζει πιθανά ανατομικά προβλήματα των μεγάλων αγγείων της καρδιάς, των τοιχωμάτων της, καθώς και των βαλβίδων της καρδιάς. Επίσης δείχνει αν υπάρχει υγρό στο περικάρδιο, δηλαδή τον ινώδη σάκο που περιβάλλει και προστατεύει τον μυ της καρδιάς, θέτοντας έτσι τη διάγνωση της περικαρδίτιδας ή της περικαρδιακής συλλογής. Επιπλέον, εκτιμάται η ύπαρξη ενδοκαρδιακών θρόμβων και όγκων καρδιάς.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή. Το Triplex καρδιάς, θεωρείται απαραίτητη εξέταση για οποιαδήποτε ηλικία είτε για προληπτικό έλεγχο, είτε για την παρακολούθηση καρδιολογικών νοσημάτων. Αρτηριακή πίεση είναι η δύναμη που ασκείται από το αίμα σε ένα αγγειακό τοίχωμα καθώς ρέει μέσα στο αγγείο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν τεχνικές δυσκολίες που αφορούν στο σωματότυπο ή σε πάθηση (π.χ. χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) του εξεταζόμενου. Σε αυτές τις περιπτώσεις λέμε ότι υπάρχει κακό «ακουστικό παράθυρο» και η ποιότητα καταγραφής των εικόνων ενδέχεται να μην είναι η ιδανική. Υπάρχουν φορές, όμως, που απαιτείται να γίνει και υπερηχογράφημα καρδιάς.

Πρόκειται για διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς που πραγματοποιείται με τη βοήθεια υπερηχητικών κυμάτων υψηλής συχνότητας. Τα κύματα του ήχου ανακλώνται παράγοντας εικόνες και ήχους που είναι χρήσιμοι για να ελέγξει ο Καρδιολόγος τις διαστάσεις και το σχήμα της καρδιάς, τη δύναμη άντλησης, τη ροή του αίματος και έτσι να εντοπίσει τυχόν βλάβη ή καρδιακή ανωμαλία. Το διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς, ή triplex καρδιάς όπως επίσης λέγεται, είναι μια ανώδυνη εξέταση που εκμεταλλεύεται τα ανακλώμενα από την καρδιά κύματα υπερήχων για να δημιουργήσει μια εικόνα αυτής και των μεγάλων αγγείων. Οι υπέρηχοι είναι ηχητικά κύματα πολύ υψηλής συχνότητας (2,5 - 5 MHz) που το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να αντιληφθεί, μπορούν όμως να εκπεμφθούν και να ανιχνευθούν από ειδικά μηχανήματα.

Ποια Είναι Τα Μειονεκτήματα Του Υπερήχου Triplex Καρδιάς;

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της "Iuliu Hatieganu" Κλουζ - Ναπόκα της Ρουμανίας και έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Μπολόνια της Ιταλίας, με θέμα την Πνευμονική Υπέρταση. Είναι Επιμελητής της Β' Καρδιολογικής Κλινικής του "Ερρίκος Ντυνάν" Hospital Center και υπεύθυνος του ιατρείου Πνευμονικής Υπέρτασης και Συστηματικών Νοσημάτων. Ασχολείται ενεργά με όλο το φάσμα της Καρδιολογίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της πρόληψης, πρωτογενούς και δευτερογενούς, όσο και στον τομέα της καρδιακής ανεπάρκειας. Ο Λειβαδίτης Γεώργιος είναι Καρδιολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στους Αμπελόκηπους, ενώ παράλληλα διατελεί Διευθύνων Σύμβουλος Ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση στα υπερηχογραφήματα καρδιάς και στις νεότερες τεχνικές υπερηχοκαρδιογραφίας (EchoStress, DTI, Διοισοφάγεια υπερηχοκαρδιογραφήματα). Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο 1ο Νοσοκομείο Πεντέλης.

Είναι μια εξέταση ασφαλής, εύκολη και ουσιαστικά ανώδυνη που δίνει αρκετές πληροφορίες για την δομή της καρδιάς. Το triplex καρδιάς αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές διαγνωστικές εξετάσεις για την υγεία του καρδιακού συστήματος, δίνοντας τη δυνατότητα στον γιατρό να διαπιστώσει τυχόν παθήσεις του περικαρδίου, του μυοκαρδίου, των αγγείων, βαλβίδων της καρδιάς κ.ο.κ. Η καρδιά απεικονίζεται σε μια οθόνη, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον μορφομετατροπέα. Με αυτόν τον τρόπο ο καρδιολόγος παρατηρεί την καρδιά από όλες τις πλευρές της, έχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάστασή της.

Με το triplex καρδιάς μπορούν να εντοπιστούν και να διαγνωστούν διάφορες καρδιακές παθήσεις. Οι αδύναμες ή προσβλημένες ελαττωματικές καρδιακές βαλβίδες, η υπέρταση και άλλες παθήσεις προκαλούν διόγκωση των κοιλοτήτων της καρδιάς. Το τρίπλεξ καρδιάς δείχνει αυτή τη διόγκωση και ο γιατρός μπορεί να κάνει μέτρηση των διαστάσεων. Επειδή το ηχοκαρδιογράφημα είναι μια αναίμακτη τεχνική, μπορεί να επαναληφθεί με ασφάλεια για την παρακολούθηση ενός προβλήματος και να βοηθήσει στον καθορισμό της ανάλογης θεραπείας.

Το triplex καρδιάς είναι μία πολύ σημαντική εξέταση που δίνει τη δυνατότητα στον γιατρό να βλέπει την καρδιά, τους παλμούς καρδιάς, καθώς και την ροή του αίματος. Επιπλέον στο τρίπλεξ καρδιάς βλέπουμε το μέγεθος και τη λειτουργία και των άλλων τμημάτων της καρδιάς εκτός της αριστερής κοιλίας, δηλαδή τον αριστερό κόλπο, τον δεξιό κόλπο και τη δεξιά κοιλία. Επίσης προσδιορίζεται το μέγεθος της ανιούσης θωρακικής αορτής, βλέπουμε εάν υπάρχει υγρό γύρω από την καρδιά, μετράμε το μέγεθος της κάτω κοίλης φλέβας που μας δίνει την πληροφορία πιθανής κατακράτησης υγρών ή αφυδάτωσης. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια υπάρχουν φορητές συσκευές μεγέθους λάπτοπ που εύκολα μεταφέρονται στην κλίνη του ασθενούς στο νοσοκομείο ή στο σπίτι του.

Αθήνα, Αττική375 Καρδιολόγος Κοντά Σου

Ο υπέρηχος καρδιάς αποτελεί μία από τις βασικότερες εξετάσεις για τη διάγνωση και παρακολούθηση καρδιακών παθήσεων. Η εξέταση γίνεται κατά την κλινική εξέταση και είναι συμπλήρωμά της. Δίνεται έγγραφη έκθεση αλλά και CD με τις κυριότερες εικόνες και βίντεο που λήφθηκαν κατά τη διάρκειά της. Υπάρχουν και κάποιες πιο προχωρημένες τεχνικές στους υπερήχους καρδιάς, όπως το διοισοφάγειο υπέρηχο καρδιάς, το stress – echo και το strain/strain price, στις οποίες εκπαιδεύονται όχι όλοι, αλλά συγκεκριμένοι καρδιολόγοι που το επιλέγουν. Η εκπαίδευση για τις νεότερες αυτές τεχνικές γίνεται σε ειδικά εκπαιδευτικά κέντρα δημοσίων νοσοκομείων μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας του καρδιολόγου. Ο γιατρός θα σας ζητήσει να εκπνεύσετε και να κρατήσετε την αναπνοή σας γιατί ο αέρας στους πνεύμονες μπορεί να επηρεάσει την εικόνα.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι, με την εμπειρία μου τόσων ετών στην Εντατική Θεραπεία, έχω καταλήξει στο ότι το σημαντικότερο είναι να αντιμετωπίζεται ο άνθρωπος ως ψυχοσωματική ενότητα και τα προβλήματα υγείας του σφαιρικά. Η ανάγκη του ιατρού αλλά και του ασθενούς να λάβει γρήγορες αποφάσεις που αφορούν τη διάγνωση και την θεραπευτική αντιμετώπιση επειγόντων προβλημάτων είναι συχνή και ιδιαίτερα απαιτητική. Σε αυτή την κατηγορία παρατίθενται επεξηγηματικά κείμενα για τις συχνότερες από τις επείγουσες παθήσεις της καρδιάς.

Comments

Popular posts from this blog

{Working With|Dealing With|Working Together With} %token%

The Most Secure And Riskiest Frontier Markets To Invest In 2018